DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Rosinboller 2

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(8-12 pers. [24 stk.])

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Gæren smuldres i en skål og blandes med lunet mælk (ca. 30°C).

Æggene piskes og kommes i væden.

Sukker, stødt kardemomme, 500 g mel samt smør blandes.

Væden tilsættes, og det hele blandes sammen.

Rosinerne blandes i, og der tilsættes yderligere ca. 250 g mel, til dejen slipper fingrene.

Dejen stilles til hævning i 15 minutter ved stuetemperatur (ca. 20°C), hvorefter den deles i 24 lige store klumper, der formes til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.

Bollerne stilles til efterhævning i ca. 20 minutter ved stuetemperatur (ca. 20°C), og herefter pensles de med sammenpisket æg.

Bollerne bages midt i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter.

De nybagte boller afkøles på en bagerist.

Servering:

Rosinbollerne kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Under bagning må man aldrig åbne ovnlågen før bollerne er stivnet og ved at få lidt farve.

Opbevares tørt ved stuetemperatur (20°-25°C) i en tætsluttende emballage.

Ordhistorie: gær; en grå svamp som formerer sig ved knopskydning; anvendes til at få bagværk til at hæve eller til fremstilling af alkohol i øl og vin; latinsk navn Saccharomycetacea; et fællesnordisk ord svarende til oldislandsk gerð; 'gerning, gær' (beslægtet med gøre), men påvirket af beslægtet nedertysk gere, tysk Gäre 'gær, gæring'.

Ordhistorie: gærdej; en dej der er hævet med gær.

Ordhistorie: gærbrød; et brød hævet med gær.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page