DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Tomat-kikærte suppe

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Kom de med hvidløg og løg krydrede tomater og dobbelt koncentreret tomatpuré (en fint moset, næsten flydende, masse af tomater) i en gryde sammen med væden fra kikærterne.

Tilsæt ½ tsk. salt og lidt peber.

Bring gryden i kog, hvorefter der skrues ned, og suppen får lov at simre (koge over svag varme) videre i 10 minutter med låg på. Rør i gryden af og til.

Kom kikærterne ved og bring gryden i kog igen, hvorefter der skrues ned, og suppen får lov at simre (koge over svag varme) videre i yderligere ca. 10 minutter med låg på. Rør i gryden af og til.

Purér evt. med stavblender, tilsæt evt. lidt vand, hvis det er nødvendigt, og smag til med salt og peber samt evt. med lidt dobbelt koncentreret tomatpuré (en fint moset, næsten flydende, masse af tomater) efter smag. Lad det koge.

Straks før servering hældes den varme tomat-kikærte suppe over i en suppeterrin (en rund eller oval skål med låg hvori suppe serveres, og hvorfra der øses op) eller portionsanrettes i suppetallerkner. Som pynt kan man evt. komme lidt hakket frisk basilikum og en skefuld cremefraiche i terrinen eller i hver tallerken.

Servering:

Tomat-kikærte suppen kan serveres varm sammen med brød eller Mini Flutes.

Information:

Kikærter kan købes færdigkogte på dåse og males til mel. Melet anvendes til de traditionelle indiske madpandekager og brød. Tørrede kikærter skal udblødes i flere timer inden de småkoges til de er møre, ca. 1-2 timer. 1 dl tørrede kikærter (80 gram) giver ca. 3 dl kogte kikærter. I modsætning til de fleste bønner og ærter bevarer kikærter faconen fint og koger ikke til puré hvis de koges for længe. Kikærter kendes nok bedst som hovedingrediensen i den orientalske puré hummus bi tahina, hvor kikærterne pureres sammen med sesampasta, hvidløg, citronsaft og olivenolie. Deres fyldige nøddeagtige smag kommer til udtryk i en række retter - for eksempel i den spanske gryderet, cocido, med kød og pølser, i den tyrkiske falafel - krydrede friterede kikærterfrikadeller og i de franske friterede kikærter - panisse.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page