Kategori: |
|
Smut mandlerne, og hak de ca. 25 g smuttede mandler.
En tærteform på ca. 25 cm i diameter smøres med fedtstof (smeltet smør eller olie), og sveskerne uden sten fordeles heri. Sveskerne stænkes med lidt cognac.
Rør smør og sukker grundigt, inden de hakkede mandler og æggeblommerne tilsættes. Æggehviderne piskes stive i en separat skål, inden de forsigtigt vendes (røres) i massen.
Dejen hældes over sveskerne og tærten bages midt i en forvarmet ovn ved 175°C i ca. 40 min. til den er gyldenbrun.
Svesketærten serveres lun som en lækker dessert sammen med cremefraiche eller flødeskum.
Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.
Ordhistorie: cognac eller konjak; en gyldenbrun brændevin fremstillet ved destillation af vin og lagret på egefad; produceres i Cognacdistriktet i Frankrig; afledt efter den franske by Cognac.
|