Kategori: |
|
Skær baconen i terninger og svits dem på en pande.
Hæld hønsebouillonen i en gryde. (Eventuelt opløs 1 hønsebouillonterning (10 g) i ½ l kogende vand i en gryde.) Varm bouillonen op og tilsæt lidt olie. Kog bouillonen op.
Rengør og finsnit porre, bønner, gulerod og kartoffel. Pil og hak løget. Kom løgstykkerne og grøntsagerne i suppebouillonen. Lad suppen koge i 10 minutter.
Hæld pastaen (evt. delt i mindre stykker), ærterne og baconterningerne i suppen. Lad suppen småkoge endnu 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
Straks før servering hældes den varme minestrone over i en suppeterrin (en rund eller oval skål med låg hvori suppe serveres, og hvorfra der øses op) eller portionsanrettes i suppetallerkner.
Minestronesuppen kan serveres varm sammen med brød eller Mini Flutes samt evt. med revet ost til.
Ordhistorie: minestrone; en italiensk suppe med grøntsager, pastastykker og ris der serveres med reven parmesanost; min/es/tr+one; fra italiensk minestrone; afledt af minestra 'suppe med fyld, forret' egentlig 'servering, betjening'; afledt af ministrare; fra latin ministrãre 'betjene'; afledt af minister 'tjener, underofficer, minister' (jævnfør minister).
|