DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Limedrik

Lime-Squash

A bunch of blue grapes

Kategori:

Drikke (kolde, varme, med og uden alkohol).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(2 glas)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Børst limeskallen under rindende vand for at fjerne vokslaget.

Skær limefrugten i 4 dele, og fjern kernerne. Del eventuelt limestykkerne i mindre dele.

Kom limestykkerne, vand og sukker op i en blender. Eventuelt tilsættes to-tre isterninger. Blend ingredienserne til en tyndtflydende masse. Smag eventuelt til med lidt mere sukker. Kan eventuelt sies.

Servering:

Serveres frisk og kølig i et højt glas eller krus.

Information:

Drikkes kold.

Citrusfrugter er dækket af en tyk skal, hvor det yderste lag er blankt og farverigt, det inderste er tykt og hvidt. I den yderste del findes citrusolien og de fleste vitaminer. Næsten alle citrusfrugter er behandlet med mughæmmende kemikalier og med voks for at undgå udtørring. Citrusskallen, med sit indehold af aromatiske olier, bruges ofte sammen med saften for at give en ret fyldig velduft og smag. Den hvide inderskal er bitter (har en stærk, skarp smag).

De grønne limefrugter er ligesom citroner fulde af syrlig aromatisk saft og behandles på samme måde som citron. Sorter fra Tahiti har en tyk skal og saftigt frugtkød, mens sure mexikanske varianter er mindre med en tynd, blød skal og er gullige i farven. En god lime virker tung i forhold til sin størrelse, har en mærkbar duft, en ensartet farve og skallen må ikke være rynket. Det er nemmere at presse saften ud af en lime, hvis man først ruller den på bordet eller en anden hård overflade med håndfladen. En mellemstor lime giver 2-3 spsk. saft (ca. 0,4 dl).

Ordhistorie: lime; en lille, grønlig citrusfrugt der er mindre sur og mere krydret end en citron = limefrugt; fra engelsk lime; fra spansk lima; fra arabisk lîmah 'citrusfrugt'.

Ordhistorie: orange; (ældre, poetisk) frugt fra planter af citrusfamilien, f.eks. appelsin og citron = citrus; or+ange fra fransk orange 'appelsin'; omdannet efter or 'guld' (jævnfør øre 'mønt'), af ældre rekonstrueret form arange; fra spansk naranja; fra arabisk og persisk nãranz; fra oldindisk nãranja- som er afledt af nãr 'granatæble'; ordet betyder altså egentlig 'granatæblelignende (frugt)'.

Ordhistorie: citrus; frugt fra planter af citrusfamilien, f.eks. appelsin, citron eller grapefrugt = citrusfrugt, orange; citr+us fra latin citrus 'citrontræ, cedrattræ'.

Ordhistorie: squash; en drik af presset frugtsaft som fortyndes med vand; s+qua/sh: fra engelsk squash; afledt af verbum (udsagnsord) squash 'presse, knuse'; fra oldfransk esquasser; fra vulgærlatin exquassãre; fra ex 'ud' + quassãre 'ryste heftigt'; afledt af quatere 'ryste'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page