Kategori: |
|
Rens og skær rabarberstilkene i ca. 2 cm lange stykker.
Hvor meget sukker der skal i, afhænger af frugtens syrlighed.
Kom rabarberstykkerne i et smurt ovnfast fad eller i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Drys melis (sukker) over.
Sæt fadet eller skålen i mikroovnen med låg i 7-10 minutter ved fuld effekt (750 watt), afhængigt af rabarbernes størrelse. Rabarberne koges forsigtigt til de er møre uden at koge itu. Rør eventuelt let rundt en gang i løbet af tilberedningstiden, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.
Kompotten serveres varm som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage. Kompotten kan også serveres varm eller kold som tilbehør til forskellige stege.
Ordhistorie: rabarber; en plante med meget store, hjerteformede blade som er let krøllede i kanten, og tykke, røde eller grønne jordstængler der smager surt; stænglerne spises f.eks. kogt som grød; latinsk navn Rheum; ra+barber; fra middellatin rhabarbarum; fra græsk rhå bárbaron; fra rhå, Rhå 'rabarber; floden Rhå, som nu hedder Volga' + bárbaron 'barabarisk dvs. udenlandsk'; egentlig 'den udenlandske plante fra bredderne af floden Rhå, som nu hedder Volga'.
|