DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Rabarberkompot

A bunch of blue grapes

Kategori:

Marmelader, syltetøjer og kompotter etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Rens og skær rabarberstilkene i ca. 2 cm lange stykker.

Hvor meget sukker der skal i, afhænger af frugtens syrlighed.

Kom rabarberstykkerne i et smurt ovnfast fad eller i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Drys melis (sukker) over.

Sæt fadet eller skålen i mikroovnen med låg i 7-10 minutter ved fuld effekt (750 watt), afhængigt af rabarbernes størrelse. Rabarberne koges forsigtigt til de er møre uden at koge itu. Rør eventuelt let rundt en gang i løbet af tilberedningstiden, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.

Servering:

Kompotten serveres varm som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage. Kompotten kan også serveres varm eller kold som tilbehør til forskellige stege.

Information:

Ordhistorie: rabarber; en plante med meget store, hjerteformede blade som er let krøllede i kanten, og tykke, røde eller grønne jordstængler der smager surt; stænglerne spises f.eks. kogt som grød; latinsk navn Rheum; ra+barber; fra middellatin rhabarbarum; fra græsk rhå bárbaron; fra rhå, Rhå 'rabarber; floden Rhå, som nu hedder Volga' + bárbaron 'barabarisk dvs. udenlandsk'; egentlig 'den udenlandske plante fra bredderne af floden Rhå, som nu hedder Volga'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page