DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Bærkompot

A bunch of blue grapes

Kategori:

Marmelader, syltetøjer og kompotter etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Hvis der benyttes friske bær, renses de.

Hvor meget sukker der skal i, afhænger af frugtens syrlighed.

Kom bær, melis (sukker) og vand i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Bland godt.

Sæt skålen i mikroovnen med låg i 3-6 minutter ved fuld effekt (750 watt) for friske bær og i 7-9 minutter ved fuld effekt (750 watt) for dybfrosne bær, afhængigt af bærrenes størrelse. Frugten koges forsigtigt til den er mør uden at koge itu. Rør eventuelt let rundt en gang i løbet af tilberedningstiden, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.

Servering:

Kompotten serveres varm som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage. Kompotten kan også serveres varm eller kold som tilbehør til forskellige stege.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page