Kategori: |
|
Hvis der benyttes friske bær, renses de.
Hvor meget sukker der skal i, afhænger af frugtens syrlighed.
Kom bær, melis (sukker) og vand i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Bland godt.
Sæt skålen i mikroovnen med låg i 3-6 minutter ved fuld effekt (750 watt) for friske bær og i 7-9 minutter ved fuld effekt (750 watt) for dybfrosne bær, afhængigt af bærrenes størrelse. Frugten koges forsigtigt til den er mør uden at koge itu. Rør eventuelt let rundt en gang i løbet af tilberedningstiden, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.
Kompotten serveres varm som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage. Kompotten kan også serveres varm eller kold som tilbehør til forskellige stege.
|