DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Æbleabrikoskompot

A bunch of blue grapes

Kategori:

Marmelader, syltetøjer og kompotter etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Vask og halvér æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.

Snit abrikoserne fint.

Hvor meget sukker der skal i, afhænger af frugtens syrlighed.

Grydekogning:

Kom de snittede abrikoser i en gryde.

Tilsæt æbletern, vand, melis (sukker) og vanillesukker.

Kog æblerne møre 10-15 minutter ved middelvarme uden at de koges itu.

eller...
Mikroovn:

Kom de snittede abrikoser i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre.

Tilsæt æbletern, vand, melis (sukker) og vanillesukker. Bland godt.

Sæt skålen i mikroovnen med låg i 7-10 minutter ved fuld effekt (750 watt), afhængigt af æblernes størrelse. Æblerne koges forsigtigt til de er møre uden at koge itu. Rør eventuelt let rundt en gang i løbet af tilberedningstiden, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.

Servering:

Kompotten serveres varm som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage. Kompotten kan også serveres varm eller kold som tilbehør til forskellige stege.

Information:

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page