Kategori: |
|
Vask frugterne. Eventuelt skræl dem. Skær dem over i halve. Fjern kærnehusene. Læg dem i et ovnfast fad. Riv marcipan over frugten.
Bages i en forvarmet ovn ved 175°C i ca. 20 minutter til marcipanen er gylden.
Bagt frugt med marcipan serveres varm.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
Ordhistorie: pære; en gulgrøn frugt af pæretræ som er bred og afrundet forneden og smal foroven; fra latin pirum 'pære'; fra oldlatin rekonstrueret form pisom 'pære'; beslægtet med græsk ápion 'pære'.
|