DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Mørdej 3 (bagt)

Forbagt tærtebund

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Ælt blødt smør, mel, æg, salt og lidt vand sammen til en jævn dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.

Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform, så dejen går helt op ad siderne.

Forbag tærtebunden ca. 15 minutter i en forvarmet ovn ved 200°C.

Den forbagte tærtebund vendes ud efter to til tre minutter og afkøles på en bagerist.

Servering:

Mørdejen indgår som ingrediens og skal bages færdig f.eks. sammen med fisketærte med rejer.

Information:

Ordhistorie: mørdej; en kagedej der er lavet af mel, fedtstof, sukker og æggeblomme, og som f.eks. bruges til tærter.

Ordhistorie: dej; en blød eller flydende masse af mel, fedtstof, hævemiddel med mere som æltes eller piskes sammen; fra et fællesgermansk ord med betydningen 'noget æltet, formet'.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page