Kategori: |
|
Skræl æblerne og skær dem i både. Fjern kernehusene og læg bådene i lidt vand med citronsaft, så de ikke bliver mørke.
Æblesauce jævnes som en afbagt sauce.
Hæld sukkeret i en varmebestandig skål og læg smørret oven på. Dæk med låg eller mikrobølgeovns-plastfilm (ekstra stærk og tyk egnet plastfolie), som ikke sættes for stramt på, da der skal være plads til dampen, når maden varmes op. Sæt skålen i mikroovnen og varm i 3 minutter ved fuld effekt (750 watt). Rør rundt og tilsæt vandet efter 1½ minut.
Læg æblebådene i og rør rundt. Dæk skålen til igen og kog i ca. 5 minutter ved fuld effekt (750 watt).
Rør rundt og køl saucen lidt af.
Purer æblebådene (mos dem gennem en sigte eller i en mikser til en meget findelt blød masse).
Saucen kan serveres lun sammen med varm hamburgerryg i skiver og kartoffelmos.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
|