DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Æblesauce

A bunch of blue grapes

Kategori:

Saucer etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Skræl æblerne og skær dem i både. Fjern kernehusene og læg bådene i lidt vand med citronsaft, så de ikke bliver mørke.

Æblesauce jævnes som en afbagt sauce.

Hæld sukkeret i en varmebestandig skål og læg smørret oven på. Dæk med låg eller mikrobølgeovns-plastfilm (ekstra stærk og tyk egnet plastfolie), som ikke sættes for stramt på, da der skal være plads til dampen, når maden varmes op. Sæt skålen i mikroovnen og varm i 3 minutter ved fuld effekt (750 watt). Rør rundt og tilsæt vandet efter 1½ minut.

Læg æblebådene i og rør rundt. Dæk skålen til igen og kog i ca. 5 minutter ved fuld effekt (750 watt).

Rør rundt og køl saucen lidt af.

Purer æblebådene (mos dem gennem en sigte eller i en mikser til en meget findelt blød masse).

Servering:

Saucen kan serveres lun sammen med varm hamburgerryg i skiver og kartoffelmos.

Information:

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page