Kategori: |
|
Pil og hak løget og pil og finhak hvidløgsfeddet. (1 fed = hvert af de små løg i et hvidløg. Den spiselige del svarer til 5 g).
Svits løg og hvidløg sammen med olien i en stor gryde. Tilsæt peberfrugter og (dåse)tomater. Tilsæt salt og peber og lad det koge i 10 min.
Opløs 3 grønsagsbouillonterninger (30 g) i 1½ l kogende vand. Hæld halvdelen af bouillonen i sammen med timianen og lad det koge under låg i ca. 1 time.
Purér evt. med stavblender og tilsæt resten af bouillonen. Lad det koge.
Straks før servering hældes den varme tomatsuppe over i en suppeterrin (en rund eller oval skål med låg hvori suppe serveres, og hvorfra der øses op) eller portionsanrettes i suppetallerkner. Som pynt kan man evt. komme en skefuld cremefraiche i terrinen eller i hver tallerken.
Tomatsuppen kan serveres varm sammen med brød eller Mini Flutes.
Ordhistorie: cremefraiche; en syrnet fløde med et fedtindhold på 18% (tyktflydende konsistens) eller 38% (cremet konsistens). Konsistensen bliver lidt tykkere, jo "ældre" cremefraichen bliver; smager syrligt og spises som tilbehør til kager eller anvendes bl.a. i dressinger og sovse; cre/me+fraiche; fra fransk crème fraîche; fra crème 'fløde' + fraiche femininum af frais 'frisk'.
|