Kategori: |
|
Bland saft og vand med sukker efter smag i et højt glas eller krus uden at det bliver for fuldt, og tilsæt lidt eddike.
Straks før servering tilsættes en knivspids natron, og der røres rundt. Glasset eller kruset må ikke være for fuld, for så bruser det over. Hvis man synes, kan man eventuelt komme en isterning i.
Den hjemmelavede "sodavand" serveres straks, og den skal drikkes, så snart det bruser.
Drikkes kold.
Denne opskrift stammer i hvert fald tilbage til omkring 1946, hvor den var i almindelig brug.
Ordhistorie: sodavand; 1. en læskedrik der er tilsat kulsyre, f.eks. mineralvand; sod/a+vand; oprindelig om en opløsning af soda i vand; 2. en flaske med sodavand.
Ordhistorie: mineralvand; drikkevand der indeholder en stor mængde af opløste mineralske stoffer; forekommer i naturen, men fremstilles også kunstigt og tilsættes ofte kulsyre postevand.
Ordhistorie: postevand; drikkevand tappet direkte fra vandhanen kildevand, mineralvand; post/e+vand; fra post '(ældre) = vandpost; pos+t; fra nedertysk post; fra latin postis 'dørstolpe'; vandpost; en udendørs pumpe hvormed man henter grundvand op = post' + vand.
Ordhistorie: kildevand; vand fra en kilde postevand; drikkevand der er tappet fra en kilde, og som sælges på flasker og i kartoner.
|