DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Æblemarmelade

A bunch of blue grapes

Kategori:

Marmelader, syltetøjer og kompotter etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn:

Skræl æblerne og fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker.

Kom æbler, melis (sukker) og citronsaft i en stor varmebestandig skål, hvor der er plads til at blandingen kan koge op, og hvor der er plads til at røre. Bland godt.

Sæt skålen i mikroovnen uden låg i 15 minutter ved fuld effekt (750 watt). Rør rundt efter 5 minutter, så al sukkeret smelter. Vær helt sikker på at blandingen har været i kog, ellers giv lidt mere tid.

Efter kogningen tilsættes ½ tsk. flydende konserveringsmiddel til ca. 500 g færdig marmelade. (1 tsk. AtamonPicture / Billede konserverer 1 kg færdig marmelade eller syltetøj.)

Hæld marmeladen på rengjorte glas, dvs. glas som er skoldet og efterfølgende skyllet med en blanding af 2 tsk. AtamonPicture / Billede og 1 dl varmt vand.

Når marmeladen er blevet kold, bindes glassene til med syltepapir eller lukkes med et lufttæt låg.

Servering:

Æblemarmelade kan serveres som tilbehør til is, små pandekager eller ostekage eller på f.eks. rugbrød eller franskbrød med smør.

Information:

I mikroovn kan det kun anbefales at tilberede marmelade i små mængder, som spises indenfor nogle uger. Større portioner bør tilberedes på traditionel måde.

Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').

Ordhistorie: konserveringsmiddel; et stof som tilsættes madvarer, så de kan holde sig i længere tid; det kan være sukker, eddike eller et kemisk konserveringsmiddel.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page