Kategori: |
|
Skær æblerne i både (Ingrid Marie æbler er velegnet). Fjern kernehus, men bevar skrællen. Skær løgene i både. Bland løg og æbler. Drys salt og peber over og fordel i et smurt ovnfast fad. Læg medisterpølsen over og stik (prik med en gaffel) huller i skindet, for at det ikke skal revne. Sæt fadet på en rist midt i en forvarmet ovn og steg ved 220°C i cirka 45 minutter - eller til medisterpølsen er pæn brun.
Medisterpølsen serveres varm med rugbrød.
Sennep kan serveres til efter behag.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
|