Kategori: |
|
Varm glassene og hæld whisky, stærk kaffe og evt. lidt kandis i til at søde med. Lad den kolde, letpiskede fløde (flødeskum) glide ned i glasset over bagsiden af en ske og server straks.
Serveres i høje, varmebestandige glas eller krus. Man kan evt. binde en serviet rundt om hvert glas for at holde på varmen.
Bør drikkes varm.
Ordhistorie: kandis; brunt eller hvidgult sukker i store krystaller; kand+i/s fra fransk (sucre) candi 'kandis(sukker)'; afledt af arabisk qand 'af sukker'; qand 'sukker' afledt af persisk qand 'et stykke sukkerrør'; afledt vistnok af oldindisk khanda 'stykke'.
Ordhistorie: whisky; en klar, brun brændevin der fremstilles af forskellige slags korn; ordet staves whiskey i IrIand, USA og Canada; afledt fra engelsk whisky forkortelse af ældre whiskybae af gælisk uisgebeatha; afledt fra uisge 'vand' (beslægtet med vand) + beatha 'liv', beslægtet med græsk bíos 'liv' (jævnfør bio-); egentlig 'livsvand' (jævnfør akvavit).
|