Kategori: |
|
Skræl æblerne. Fjern kærnehuset og skær dem i både. Kom i en skål. Drys med sukker og dæk til.
Kog i mikroovn ved 650 watt i 6 minutter (ved 750 watt i 5 minutter).
Kom makronerne i en serveringsskål. Hæld sherry over. Fordel de afkølede æblestykker over. Hæld afkølet creme (kogt) over æblerne.
Serveres kolde pyntet med flødeskum.
Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk rekonstrueret form apalja- 'æble'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form ãbel- 'æble'; beslægtet med russisk jábloko 'æble' (og beslægtet med ældre abild 'vildæble').
Ordhistorie: sherry; en lysegullig eller mørkebrun, sød eller tør hedvin (med 14-20% alkohol); fra engelsk sherry; afledt af middelengelsk sherris; fra ældre spansk Xerez 'Jerez (de la Frontera)', den by i Andalusien hvor sherryen fremstilles.
|