DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Spejlæg

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Smelt ca. 5 g smør pr. æg på en pande.

Slå ægget ud på panden. Skal flere æg spejles, slås de ud i en skål eller tallerken og hældes på panden på en gang. Om nødvendigt kan blommerne forsigtigt skubbes lidt, så de er jævnt fordelt i panden.

Lad ægget (ene) stivne i panden over svag varme i 5-8 minutter. Hviden må ikke blive for brun i kanten.

Spejlægget er færdig, når hviden er fast stivnet og hviden er svagt gyldenbrun i kanten. Ved flere æg der spejles samtidig, skilles de forsigtigt med paletkniven og tages af panden et ad gangen.

Drys med salt og hvid peber.

Spises straks.

Servering:

Spejlæg serveres varm f.eks. til kartofler (stegte) eller med ca. 3 skiver sprød stegt bacon pr. portion eller på ristet franskbrød eller toastbrød eller med pølser (stegte) eller lignende.

Information:

Holdbarhed og opbevaring Spejlæg: Serveres straks.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page