DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Gammeldags rabarberkage

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Rør rabarbergrød godt sammen til en mos f.eks. med en gaffel eller brug rabarbergrød 2.

I en klar (gennemsigtig) glasskål eller i 4 serveringsskåle lægges først et lag kagerasp (æblekagerasp) i bunden, derover lægges et lag af den mosede grød, og så lægges igen et lag kagerasp og så videre. Det øverste lag skal være kagerasp. Hvis man undervejs med en ske har trykket hvert lag godt, så kagen kan hænge sammen, kan skålen eventuelt til sidst vendes på et fad og fjernes, hvorved kagen gerne skulle kunne stå alene tilbage på fadet, som så benyttes til serveringen af kagen.

Hvis det ønskes, kan rabarberkagen straks før servering evt. lunes. Lige inden servering kommes et lag flødeskum over den gammeldags rabarberkage og den kan evt. dekoreres med lidt knuste makroner.

Servering:

Gammeldags rabarberkage serveres kold eller eventuelt lun.

Information:

Ordhistorie: rabarber; en plante med meget store, hjerteformede blade som er let krøllede i kanten, og tykke, røde eller grønne jordstængler der smager surt; stænglerne spises f.eks. kogt som grød; latinsk navn Rheum; ra+barber; fra middellatin rhabarbarum; fra græsk rhå bárbaron; fra rhå, Rhå 'rabarber; floden Rhå, som nu hedder Volga' + bárbaron 'barabarisk dvs. udenlandsk'; egentlig 'den udenlandske plante fra bredderne af floden Rhå, som nu hedder Volga'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page