DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Øllebrød

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotMed alkohol / With alcohol

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Komfur:

Skær brødet i tern og læg dem i en gryde gerne med non-stick ("slip-let") belægning. Hæld vand på til brødet er dækket, og sæt det i blød natten over.

Kog det under låg til det er mørt, rør jævnligt så det ikke brænder på.

Kraftig piskning kan være tilstrækkeligt til at gøre grøden klumpfri, ellers må man gnide den gennem en sigte eller mixe den i en blender eller foodprocessor.

Øllebrøden spædes (fortyndes) med øl, smages til med sukker og revet citronskal eller citronsaft og koger 10-15 minutter ved svag varme. Om nødvendigt tilsættes lidt mere vand eller øl, så der er ca. 1½ liter øllebrød.

Servering:

Øllebrøden serveres varm sammen med kold mælk eller fløde til at hælde over grøden eller portionsanrettes pyntet med flødeskum.

Information:

Ordhistorie: øl; en kulsyreholdig, alkoholisk drik med en brunlig eller sort farve og en frisk, bitter smag; fremstilles af malt, humle, gær, råfrugt og vand; fra fællesgermansk rekonstrueret form aluþ 'øl' egentlig 'drik med bitterstof'; fra indoeuropæisk rekonstrueret form alut-, rekonstrueret form alu- 'bitter, alun' (beslægtet med aluminium, alun, barsel).

Ordhistorie: hvidtøl; lyst eller mørkt øl som er rig på ekstrakt og har en alkoholstyrke på 1-2,5%; fra hvid/t+øl; oprindelig brygget på lufttørret malt som kaldtes hvidmalt.

Ordhistorie: øllebrød; en grød der er lavet af tørt rugbrød, vand, sukker og evt. hvidtøl; fra øll/e+brø/d afledt af øl og brød.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page