DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Hasselback kartofler

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Skræl kartoflerne (alle størrelser kan bruges). Herefter lægges de skrællede kartofler en ad gangen i hulningen af et kartoffelbræt og snittes i tynde skiver ved med en kniv at skære oppefra og ned til brættets overside. Hulningen i brættet forhindrer en i at snitte kartoflerne helt igennem.

Læg de snittede kartofler i et ovnfast fad og pensel dem med smeltet smør eller olie. Bland evt. hvidløg, sennep, parmesanost eller andre krydderier i smørret eller olien.

Afslut med at drysse lidt salt og peber på kartoflerne.

Stil det ovnfaste fad med kartoflerne i en 200°C forvarmet ovn og bag i ca. 40 til 60 minutter, afhængig af kartoflernes størrelse.

Pensel af og til under bagningen med ovennævnte smeltede smør eller olie blanding, og lad kartoflerne grille de sidste 2 minutter.

Resultat kartofler: sprøde på ydersiden - bløde indvendig.

Servering:

Hasselback kartofler kan serveres varme til f.eks. medisterpølse (stegt).

Information:

Ordhistorie: kartoffel; en hvidgul rodfrugt med en gulbrun skræl hvis plante har hvide blomster; spises kogt, stegt eller bagt; latinsk navn Solanum tuberosum; k/ar/toff+el; fra tysk Kartoffel; fra ældre tartoffel; fra ældre italiensk tartufolo; fra diminutiv af tartufo 'trøffel'; fra latin rekonstrueret form terrêtûberum egentlig 'jordknold'.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page