DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kartoffelfrikadeller

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre i vand uden salt i ca. 10-15 minutter.

Hæld vandet fra og sæt gryden over varmen uden låg. Damp derefter kartoflerne omhyggeligt til de er tørre. Ryst gryden af og til.

Tag gryden af varmen. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, et solidt piskeris eller en purépresse.

Rør kartoffelmosen med æg, rasp, mel, og smag til med hakket løg og krydderier.

Pandestegning:

Varm fedtstof på panden. Dyp en ske i det varme fedtstof, form frikadellen med ske og hånd. Sæt den på panden. Dæmp varmen. Steg frikadellerne gyldne og sprøde på begge sider. Skru op for varmen, mens frikadellerne vendes.

Servering:

Kartoffelfrikadeller kan serveres varme anrettet på et varmt fad sammen med smørdampede majskerner eller sammen med en grønsagsstuvning. Lune Mini Flutes serveres til.

Information:

Ordhistorie: kartoffel; en hvidgul rodfrugt med en gulbrun skræl hvis plante har hvide blomster; spises kogt, stegt eller bagt; latinsk navn Solanum tuberosum; k/ar/toff+el; fra tysk Kartoffel; fra ældre tartoffel; fra ældre italiensk tartufolo; fra diminutiv af tartufo 'trøffel'; fra latin rekonstrueret form terrêtûberum egentlig 'jordknold'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page