DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Stuvede grønærter og gulerødder

A bunch of blue grapes

Kategori:

Saucer etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Gulerødder, skrællet, vasket og skåret i tern samt grønærter koges møre i vand tilsat lidt salt. Kogetiden for gulerødder er om sommeren ca. 20 minutter og om vinteren ca. 40 minutter. Når gulerødderne er omtrent møre, koges ærterne med i de sidste ca. 10 minutter af kogetiden. Kogevandet hældes fra, idet noget af det gemmes til bouillon, og grøntsagerne dampes tørre.

Bring mælk/fløde og bouillon (grønsagsvandet) i kog.

Rør derpå smør og mel sammen til en smørbolle.

Pisk smørbollen i den kogende suppe, til bollen er opløst.

Kog suppen ved svag varme i nogle minutter og sluk for varmen.

Tilsæt de kogte grønærter og gulerødder til suppen og lad dem simre i saucen nogle minutter til de er varmede uden at grønsagerne går for meget itu.

Smag grønsagsstuvningen (saucen) til med salt og peber.

Pynt med drys af hakket persille.

Servering:

Stuvningen (saucen) kan serveres varm som middagsret sammen med kogt Party skinke eller med medisterpølse (stegt) eller med frikadeller og andre farsretter samt til kogt suppekød eller koldt, sprængt kød.

Stuvningen (saucen) kan desuden serveres varm som forret eller frokostret på ristet brød, eventuelt overdrysset med revet ost.

Stuvningen (saucen) kan også benyttes varm som ingrediens (fyld) i f.eks. tarteletter (tarteletter med tarteletfyld).

Information:

Ordhistorie: stuvning; en opbagt hvid sovs hvori der blandes grøntsager, kødstykker med mere.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page