DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Mini Flutes

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(12 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Bemærk: Fjern al emballage før opvarmning!

Ovn:
Luning:

Mini Flutes stænkes med vand og sættes på den midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluftovn 180°C) i 7-10 minutter, afhængig af hvor sprød skorpen ønskes.

eller...
Brødrister:
Luning:

Mini Flutes stænkes med vand og lunes på en brødrister i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af hvor sprød skorpen ønskes.

Servering:

Mini Flutes kan serveres lune sammen med smør til f.eks. kaffe.

Lune Mini Flutes er velegnet som tilbehør til alle måltider.

Erstat kartoflerne og saucen med årstidens grøntsager og afslut måltidet med et stykke god ost og frisk frugt samt lune sprøde Mini Flutes.

Information:

Mini Flutes er kendetegnet ved en sprød skorpe og en blød krumme (brødets kerne).

I Frankrig serveres altid flûtes til frokosten og middagen. Prøv at give hverdagsmaden et "fransk pift" - sæt en kurv med lune sprøde Mini Flutes på bordet.

Brød bør opbevares adskilt fra produkter, hvorfra der kan overføres skimmel, f.eks. mel, grøntsager, ost, frugt og bær. Desuden er det vigtigt ikke at berøre det brød, der skal gemmes. Brød skal opbevares i tætsluttende emballage ved stuetemperatur (ca. 20°C) eller eventuelt i fryser. Mini Flutes kan opbevares i fryser i tætlukket plastpose i max. 3 måneder. Brød, der opbevares i køleskab, bliver hurtigere tørt, og det samme gør sig gældende for brød, der har været frosset. Frosset brød bør tøs op før tilberedning.

Ordhistorie: flute; et langt, tyndt franskbrød som er bagt af vand, gær, salt og mel; spises f.eks. som tilbehør til salat, ost og suppe = baguette; flut+e; af fransk flûte egentlig 'fløjte' pga. brødenes lange, fløjtelignende form; ordet bruges ikke på fransk om brød, den franske betegnelse er baguette.

Ordhistorie: baguette; en stor flute; bagu+et/te; fra fransk baguette 'langt brød, lille stav'; fra italiensk bacchetta 'lille stav'; fra diminutiv af bacchio 'stok'; fra baculus, sideform til baculum, 'stav'; fra rekonstrueret form baktlom (beslægtet med dansk pægl).

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page