DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Frikassésauce

A bunch of blue grapes

Kategori:

Saucer etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Smør og mel afbages med hønsekødssuppe eller mælk. Start med at smelte fedtstoffet i en gryde og rør melet i. Tag gryden fra varmen. Tilsæt den kogende mælk - eller mælk eller flødeblanding (lige dele eller 2/3 mælk/fløde og 1/3 suppe) - eller hønsekødssuppe lidt efter lidt under piskning. Saucen kan i stedet jævnes med smørbolle eller jævnes med meljævning eller jævnes med majsstivelse. Hvis der bruges asparges, kan man anvende aspargesvandet i saucen. Saucen koges i ca. 5 minutter under omrøring. (Hvis saucen legeres med 2 æggeblommer og 1½ dl fløde, må saucen ikke koge fra nu af, men den tåler at blive holdt varm.) Saucen smages til med salt, peber og evt. citronsaft.

Ved anretningen lægges de varme dampede grønsager skåret i passende mindre stykker i den varme sauce. Smag til med salt og peber. Drys persille over eller server det til.

Servering:

Saucen serveres varm som middagsret til kogt hønsekød (hønsefrikassé; kyllingefrikassé) eller til kogt kalvekød (kalvefrikassé) eller til kogt lammekød (lammefrikassé).

Stuvningen (saucen) kan også benyttes varm som ingrediens (fyld) i f.eks. tarteletter (tarteletter med tarteletfyld).

Information:

Ordhistorie: frikassé eller frikasse; en ret af kogt lamme-, kalve- eller hønsekød i grøntsagsstuvning; fri+kass/é fra fransk fricassée; sammentrukket af frit perfektum participium af frire 'stege' og cassé perfektum participium af casser 'knuse, slå i stykker'; egentlig '(kød) som er stegt og skåret i stykker'.

Ordhistorie: stuvning; en opbagt hvid sovs hvori der blandes grøntsager, kødstykker med mere.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page