DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Fyldte dadler

Daddelkonfekt

A bunch of blue grapes

Kategori:

Konfekt og slik etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Tag stenene ud af dadlerne og læg en klat marcipan i.

Påfør dadlerne chokoladeovertræk ved at vende dem i mørk smeltet chokolade.

Når chokoladen er stiv pyntes evt. med hvid smeltet chokolade og/eller kandiserede violer.

Kan opbevares tørt ved stuetemperatur (20°-25°C) i en tætsluttende dåse eller koldt i køleskab (+5°C) i tætlukket plastpose i et par dage.

Servering:

Fyldte dadler kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Ordhistorie: daddel; daddelen (eller dadlen), dadler, dadlerne; en gul eller rødbrun aflang stenfrugt af daddelpalmen; er sød i smagen og spises ofte tørret; da/dd+el fra nedertysk dadele; fra provencalsk datil; fra græsk dáktylos 'finger, daddel' (jævnfør daktyl); navnet skyldes frugtens aflange form.

Ordhistorie: daddelpalme; en palme med store fjeragtige blade som kan give op til 100 kg dadler pr. år; vigtig kulturplante, bl.a. i Nordafrika; latinsk navn Phoenix dactylifera; frugten, daddel, er et langt, gult til rødbrunt bær med saftigsødt kød med 55-60% sukker og aflang kerne; dadler plukkes før modning og soltørres; af gærede dadler fremstilles daddelbrændevin og af stammens saft daddelvin.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page